top of page

 

                Εξωκοσμικοί επισκέπτες ή παρανοϊκές μεγαλοφυΐές ;                                                                                                        

To άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nimbus των εκδόσεων Locus 7

Γράφει ο Φοίβος Καλφόπουλος

 

 

 

   Το θέμα των UFO αποτελεί δεκαετίες τώρα έναν επίμονο γρίφο για χιλιάδες ερευνητές ανά το κόσμο. Οι πιο διεισδυτικοί από αυτούς έχουν αντιληφθεί τη πολυπλοκότητα του θέματος, καθώς ο όρος UFO δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με ανεξήγητα φαινόμενα που παρατηρούνται στους αιθέρες του πλανήτη, αλλά και με ανεξήγητα φαινόμενα στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Αυτή η λεπτή απόκρυφη σχέση μεταξύ εξωτερικού περιβάλλοντος και του ανθρώπινου εσωτερικού χώρου συνεχίζει να γοητεύει και να προβληματίζει δεκάδες ερευνητές.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο μεγάλος Ελβετός ψυχολόγος Carl Jung ασχολήθηκε εκτενέστατα με το ζήτημα των UFO καθώς αντιλήφθηκε πως  δεν αποτελεί ένα αυτόνομο ανεξάρτητο φαινόμενο αλλά σύμπτωμα του συλλογικού νου της ανθρωπότητας , αναπόσπαστο στοιχείο της <<συλλογικής ψυχής>>. 

 

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις εμπειρίες γνωστών επιστημόνων και συγγραφέων οι οποίοι ίσως ήταν πιο δεκτικοί από το μέσο άνθρωπο σε αλλοκοσμικά μηνύματα η απλά πιο παρανοϊκοί και ευφάνταστοι . Θα προσπαθήσουμε επίσης να ιχνηλατήσουμε την ενδεχόμενη σχέση που υπάρχει μεταξύ τελετουργικής μαγείας και του κύματος εμφανίσεων UFO τη περίοδο 1947-1970 στην Αμερική .

Σκοπός κάθε είδους τελετουργικής μαγείας είναι η εγκαθίδρυση επικοινωνίας με πλάσματα από την άλλη πλευρά.

 

1917, Νεα Υόρκη : ο Aleister Crowley με τη τότε πορφυρή γυναίκα Roddie Minor επιδίδεται για μήνες στο μαγικό του έργο με την ονομασία Amalantrah Working. Τα αποτελέσματα αυτού του έργου είναι η επικοινωνία με την αλλοδιαστατική οντότητα LAM η οποία απεικονίζεται στο διάσημο σκίτσο του . Αυτό το ον με το αυγοειδές κεφάλι και τα λοξά μάτια θα αποτελέσει την αρχετυπική απεικόνιση των πλασμάτων που μερικές δεκαετίες αργότερα θα ονομάζοταν Γκρίζοι.       

1942, Πασαντίνα : ο πρωτοπόρος μηχανικός πυραύλων Jack Parsons μυείται στην Agape Lodge του Ο.Τ.Ο. στη Καλιφόρνια. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Parsons υπήρξε πρόεδρος της Cal Tec , πειραματίστηκε πρώτος με την χρήση στερεών προωθητικών καυσίμων στους πυραύλους, τα οποία χρησιμοποιεί ακόμα η NASA. Ο Theodore Von Karman, το μεγάλο κεφάλι του Guggenheim, παραδέχτηκε πως ο Parsons ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για την εξερεύνηση του διαστήματος.

 

To 1945 γνωρίζει τον Αδελφό H. και τον Ιανουάριο του 1946 αρχίζουν να εργάζονται πάνω σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα  μαγικά έργα στο χώρο του εσωτερισμού με την ονομασία <<the Babalon Workings>>. Σκοπός η επαφή με ανώτερες νοημοσύνες... Όπως μας μας πληροφορεί ο George C. Andrews στο <<Extra-terrestial Friends and Foes>> οι διαδοχικές τελετουργίες των Parsons και Frater H. είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει μία διαστατική πύλη (η οποία είχε σφραγιστεί στην μακρινή αρχαιότητα) με σκοπό εξωδιαστατικές οντότητες να αποκτήσουν πρόσβαση στο χωροχρονικό μας συνεχές. Οι φίλοι του Λοβκραφτ μπορεί να νιώσουν ελεύθεροι να κάνουν τη σύνδεση με τους Μεγάλους Παλαιούς. Ένας εκ των μετέπειτα αρχηγών του Ordo Templi Orientis ο Kenneth Grant γράφει στο   << Circles outside of Time>> πως κάτι διείσδυσε στο κόσμο μας έπειτα απο τη διεκπεραίωση του έργου του Parsons και Frater Η.

O A. Parsons με άλλα μέλη στη στοά Agape της Καλιφόρνια

Ο Parsons θα πεθάνει νέος σε ηλικία 40 ετών έπειτα από ατύχημα στο εργαστήριο του. O Αδερφός Η. βέβαια που δεν είναι άλλος από τον L.Ron Hubbard θα μετατραπεί στο χαρισματικό πάμπλουτο ηγέτη και ιδρυτή της Σαιεντολογίας. Το Babalon Working θα τελειώσει και ο πιο υποσχόμενος μαθητής του Crowley θα πεθάνει άδοξα.

 

Όμως οι ισχυρισμοί για την υποτιθέμενη πύλη που άνοιξε , θα έρθουν να στερεωθούν με τη πρόσκρουση του Roswell στις αρχές Ιουνίου του 1947. Στις 24 Ιουνίου 1947 ο ιδιώτης πιλότος Κέννεθ Αρλοντ πετώντας πάνω από το όρος Ρέινιρ είδε εννέα δισκοειδή αντικείμενα να πετούν σε σχηματισμό. Είναι η στιγμή που πυροδοτείτε μία απίστευτη έκρηξη θεάσεων UFO η οποία θα συνεχιστεί με αμείωτο  ρυθμό τα επόμενα είκοσι χρόνια . Στη Καλιφόρνια θα ανθίσει τη δεκαετία του 1950 και το ιδιότυπο κίνημα των επαφικών , όπου τα πλάσματα που υποτίθεται ότι συναντούσαν συστηνόντουσαν με λέξεις από την Ενωχιανή γλώσσα του John Dee! To μαγικό σύστημα στο οποίο εργαζόντουσαν Crowley και Parsons βασιζόταν στην ενωχιανή γραφή!

 

H NASA πριν μερικούς μήνες αποκήρυξε από την ιστορία της τον Jack Parsons. Tο όνομα του που έχει δοθεί  τιμητικά σε κρατήρα της σελήνης( στην αθέατη πλευρά) παραμένει ως έχει.

      Ο πιλότος Kenneth Arlond

Ron L.Hubbard

Ας μεταφερθούμε τώρα στη δεκαετία του 70 και σε μία ακόμη περίεργη σειρά γεγονότων η και παραισθήσεων . Πρώτη στάση ο  ερευνητής και συγγραφέας γνωστών νουβελών , Robert Anton Wilson και το βιβλίο του Cosmic Trigger, όπου περιγράφεται μια απίστευτη σειρά απο γεγονότα και συμπτώσεις όλο νόημα που αφορούν το Σείριο. Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1973 και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου . Όπως μας εξιστορεί ο Wilson , κατά τη διάρκεια ενός ονείρου του ( και στη συνέχεια έπειτα από ασκήσεις διαλογισμού και ενωχιανές επικλήσεις) άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του πως ο Σείριος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Φυσικά είχε συνειδητοποίησε και ο ίδιος πως εμφάνισε ένα από τα βασικά συμπτώματα  της πάθησης της σχιζοφρένειας. Ενώ ο σκεπτικιστής μέσα του ανησυχούσε πως σιγά σιγά διάβαινε το κατώφλι της παράνοιας, το ένστικτο του , του υπενθύμιζε πως δεν μπορεί να είναι τελείως τυχαίο που έλαβε αυτό το μήνυμα στις 23 Ιουνίου την ήμερα που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ξεκινούσαν τους εορτασμούς τους για τις ημέρες του Σκύλου και πίστευαν πως η σύνδεση μεταξύ Γης και Σείριου είναι πιο δυνατή από οποιοδήποτε άλλη ημέρα. Στην απολαυστική  συνέχεια του βιβλίου παρουσιάζεται το ξετύλιγμα του κουβαριού των υποτιθέμενων τηλεπαθητικών μηνυμάτων και συμπτώσεων που έκαναν το συγγραφέα να πιθανολογεί πως ίσως είχε συνδεθεί με ένα διαστρικό κανάλι επικοινωνίας που εξέπεμπε από το μακρινό Σείριο.

O Philip Dick  θα σχολίαζε για το Cosmic Trigger ότι κατάφερε να διεγείρει μέσα του κάθε είδος πολικότητας και αντίθεσης τραβώντας τον προς το άπειρο . Αυτή η δήλωση μπορεί να φαίνεται υπερβολικά ενθουσιώδης αλλά είναι  λογική αν αναλογιστεί κανείς όσα συνέβησαν και στον ίδιο το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 1974. Το σύμπαν του γραμμικού χρόνου και του νευτώνειου χώρου θα κατέρρεε και ο πολυτάλαντος συγγραφέας θα εισερχόταν σε ένα νέο ρευστό κόσμο όπου η σκέψη και η διαίσθηση θα έπαιρναν τον απόλυτο έλεγχο στο τιμόνι του μυαλού του. Σε αυτό το πολυδιαστατικό νέο κόσμο ο Dick  βίωνε ταξίδια στο χρόνο ακροβατώντας μεταξύ αρχαίας Ρώμης και σύγχρονης Αμερικής . Θα ερχόταν αντιμέτωπος με ανώτερες μορφές νοημοσύνης που θα ονόμαζε Zebra και V.A.L.I.S. ( Vast Active Life Intelligence System ) . Αργότερα  σε υπνοπομπική κατάσταση θα αρχίσει να λαμβάνει μηνύματα από όντα από το Σείριο τα οποία του έδιναν οδηγίες πως να δραπετεύσει η ανθρωπότητα από την Αυτοκρατορία και τη Μαύρη Σιδερένια Φυλακή της. Τα γνωστικά οράματα του Dick δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν μέσα σε ένα άρθρο.  Άλλωστε ούτε ο ίδιος κατάφερε να δώσει  στερεές απαντήσεις στο φυσιο-νευρο-ψυχολογικό ημερολόγιο του με τίτλο Exegesis που αριθμεί περίπου 8000 σελίδες !

Ο γνωστός σε όλους μας ψυχικός Γιούρι Γκελερ έχει δηλώσει ότι ήρθε σε επαφή το Δεκέμβριου του 1949 με ΑΤΙΑ το οποίο υπήρξε ο λόγος που απόκτησε τις τηλεπαθητικές του δυνάμεις. Η περίπτωση του έχει εξεταστεί από το ερευνητικό εργαστήριο του Σταντφορντ για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει περισσότερο στις ικανότητες του. Κατά περίεργη συγκυρία και αυτός το 1974 θα βίωνε εμπειρίες παρόμοιες με των Dick και Wilson.  Ο Geller θα ερχόταν σε επαφή με τη γερακόμορφη οντότητα Spectra. O Dr Pullarich γνωστός κι ευυπόληπτος τότε νευρολόγος θα ερευνούσε τη περίπτωση του Geller. Στη εκτενέστατο βιβλίο του <<Uri>> , γράφει  πως σε συνεδρία με το Geller βίωσε κι αυτός τηλεπαθητικά μηνύματα από την υποτιθέμενη οντότητα. Η συχνότητα των επαφών ήταν τέτοια που είχαν δώσει στην οντότητα το χαϊδευτικό προσωνύμιο Ώρος (!)

 

Εάν αποφασίσατε πως χάνετε το χρόνο σας διαβάζοντας για ένα ιδιότυπο κλαμπ παρανοϊκών , πρέπει να σας τονίσω ότι δεν είναι οι μόνοι!

Από τους πρώτους ερευνητές που δήλωσαν επαφή με μη γήινη νοημοσύνη υπήρξε ο σέρβος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα.

 

Κατά την επιστροφή του από το Κολοράντο Σπρινγκς το 1899 όπου βρισκόταν για να διεξάγει πειράματα δήλωσε στον δημοσιογράφο Τζούλιαν Χότορν ότι  έλαβε σήματα που προερχόταν από νοήμονα όντα , τα οποία πρέπει να είναι επιστημονικά πιο εξελιγμένα στους ανθρώπους , γεγονός που δεν θα αρέσει καθόλου στους διδάκτορες φιλοσοφίας. O Tέσλα θα δήλωνε και στη συνέχεια της ζωής του πως το σύμπαν διαθέτει μία ανώτερη πηγή νοημοσύνης και κάθε άνθρωπος είναι ικανός να συνδεθεί μαζί της.

 

Ο Ιταλός εφευρέτης Μαρκόνι , ο οποίος έκλεψε από τον Τέσλα την εφεύρεση του ραδιόφωνου ισχυριζόταν πως είχε επιτύχει  επικοινωνία με εξωγηίνη νοημοσύνη.

Ο Dr. John Lilly ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως ένας κινούμενος τόμος γνώσης του δυτικού πολιτισμού κάνει λόγο για την επικοινωνία του με εξελιγμένες μορφές νοημοσύνης που αποκαλεί<< Μυστικούς Αρχηγούς>>. Στην λίστα των τηλεπαθητικών συγκαταλέγεται και ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του περασμένου αιώνα ο R. Buckminster Fuller. Το 1973 ο Dr. Timothy Leary  θα παρουσίαζε στο βιβλίο  του << Terra II >> τη πειραματική του απόπειρα για επίτευξη διαγαλαξιακής τηλεπάθειας.  Το αποτέλεσμα ήταν η λήψη του<< Starseed Transmission >>ένα μήνυμα που μεταξύ άλλων ανέφερε : << Στόχος της εξέλιξης είναι να παραχθούν νευρικά συστήματα ικανά να επικοινωνούν με το Γαλαξιακό δίκτυο και να επιστρέψουν σε αυτό>>. Βρισκόμενος στη φυλακή Φολσομ με ατιμασμένη την υπόληψη του,  όπως ήταν αναμενόμενο κανείς δεν έδωσε σημασία στους ισχυρισμούς του.

Τέλος ας κάνουμε μνεία και σε έναν ακόμα πρωτοπόρο της αστροναυτικής το Ρώσο Κονσταντίν Τσιολκόφσκι  (1857  1935) .Θεωρείται από πολλούς ως ο πατέρας της θεωρητικής αστροναυτικής. Με το έργο του ενέπνευσε αργότερα τους κορυφαίους Σοβιετικούς σχεδιαστές πυραύλων, καθώς και συνέβαλε στην επιτυχία του Σοβιετικού διαστημικού προγράμματος. Πέρα από το πρωτοποριακό του έργο , ο Τσιολκοφσκι πίστευε στην ύπαρξη νοήμονων πλασμάτων τελειότερων από τους ανθρώπους αλλά σχεδόν ασώματων , αιθερικών και συνεπώς ακατανόητων και ασύλληπτων για το ανθρώπινο αντιληπτικό πεδίο. Πίστευε επίσης πως για να προχωρήσει περαιτέρω  η εξέλιξη της ανθρωπότητας είναι αναγκαία … μαντέψτε ... μα φυσικά η ανάπτυξη τηλεπαθητικών δυνάμεων! Ο Τσιολκόφσκι διατείνονταν πως τα πλάσματα αυτά ήταν σε θέση να στείλουν μηνύματα στους ανθρώπους μέσω ατμοσφαιρικών συμβολών και βεβαίως και ο ίδιος είχε βιώσει τέτοιου είδους επικοινωνία.

 

 Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα σύμπλεγμα λαμπρών μυαλών , πρωτοπόρων ερευνητών και επιστημόνων οι οποίοι ήταν πεπεισμένοι πως ερχόταν σε επαφή με νοημοσύνες , πέρα από τη κοινή ανθρώπινη αντίληψη. Όποιον δρόμο και αν διαλέξει κανείς σίγουρα θα οδηγηθεί σε αρκετά ενδιαφέρουσα μονοπάτια. Εάν διαλέξει ότι αυτή η επικοινωνία υφίσταται τότε ευθύς αμέσως βυθίζεται σε ένα ομιχλώδες κόσμο υπόγειων διασυνδέσεων και ζυμώσεων, συνωμοσιών και απόκρυφης γνώσης. Εάν επιλέξει πως αυτή η επικοινωνία είναι σύμπτωμα παράνοιας η αποτέλεσμα <<μαζικής υστερίας>> προκύπτει ένα εξαιρετικό ζήτημα. 

 

 Τίθεται το ερώτημα λοιπόν ποιος είναι ο βαθμός που ένα σύστημα πεποίθησης επηρεάζει το αντιληπτικό πεδίο του ατόμου ; Εάν πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν νοήμονα όντα από το Σείριο ποιός είναι αυτός ο μηχανισμός του εγκεφάλου που του επιτρέπει να τα βλέπει η να τα ακούει μέσα στο κεφάλι του ;  Που σταματάει η συλλογική αντικειμενική πραγματικότητα και που αρχίζει η δημιουργική φαντασία του ατόμου

 

  Εν τέλει μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο ιστός της πραγματικότητας υφαίνεται απο αιρετικά μυαλά , που τις περισσότερες φορές δρώντας απο το παρασκήνιο μπολιάζουν υπόγεια το κόσμο με τους ανατρεπτικούς σπόρους τους οδηγώντας στην ανάπτυξη άκρως περίεργων αποτελεσμάτων.. Μία περίτεχνη κοσμική παρτίδα σκάκι με πολλούς ορατούς αλλά και αόρατους για το ευρύ κοινό παίκτες..

                                                               

Strange minds gave birth to strange times

Επιστροφή 

Μοιραστείτε το άρθρο !

Σχετικά άρθρα

Έρχονται στιγμές που το μυαλό εισέρχεται σε ένα ανώτερο πεδίο γνώσης. Αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί πως έφτασε ως εκεί.            Albert Einstein

bottom of page