top of page

                                    Mind Control 

                                                                                                                        Ιf everything is recorded. Everything can be edited.

                                                                                                                                                                        William Burrowghs

 

 

 

Μια κρυφή επιθυμία της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε αυτόν το πλανήτη είναι τα πάντα γύρω τους να κατευθύνονται σύμφωνα με τη σκέψη τους. Ποιος δεν θα επιθυμούσε αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα, να μπορεί να προγραμματίζει τους ανθρώπους γύρω του και επομένως τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του; Κάτι τέτοιο σαφώς και είναι ανέφικτο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο έλεγχος της ανθρώπινης βούλησης είναι ένα απροσπέλαστο εμπόδιο.

 

Γράφει ο Φοίβος Καλφόπουλος

 

 

 

Ο όρος mind control πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 50′, όπου το ψυχροπολεμικό κλίμα βρισκόταν στο απόγειο του. Τη δεκαετία του 70′ διαδόθηκε ευρύτερα με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του κρυφού μέχρι τότε προγράμματος της CIA << MK – ULTRA >> , για να φτάσουμε βεβαίως στην εποχή μας όπου συνιστά το κλειδί-πασπαρτού στην εργαλειοθήκη του καλού συνωμοσιολόγου. Απόδειξη τα δεκάδες βιντεάκια που ξεφυτρώνουν κάθε μέρα στο youtube σαν μανιτάρια, με κεντρικό θέμα τη χειραγώγηση των χολιγουντιανών σταρ από χειριστές μυστικών υπηρεσιών ή των αγαπημένων μας πολυάσχολων και περιβόητων Illuminati… Βέβαια αυτή η λαίλαπα υπερπληφορόρησης δυσχεραίνει την αναγνώριση του πραγματικού απο του φανταστικού, της τεκμηριωμένης είδησης απο τη μυθοπλασία κάνοντας τη προσπάθεια του επίδοξου ερευνητή πολύ πιο απαιτητική.

 

Ως mind control ορίζεται κάθε διαδικασία η οποία αποσκοπεί στη μείωση της αυτονομίας του υποκειμένου, στην ανικανότητα να σκεφτεί ανεξάρτητα και στη διάλυση των προηγούμενων πεποιθήσεων και συμπεριφορών με σκοπό τη δημιουργία νέων. Αρκετοί φιλόσοφοι έχουν στοχαστεί στη θεώρηση ότι η κάθε κοινωνία αποτελεί μία τεράστια μηχανή πλύσης εγκεφάλου.

 

Το κάθε νέο μέλος της κοινωνίας, όντας ένα άγραφο χαρτί (που φέρει βεβαίως γονιδιακές προδιαθέσεις) προγραμματίζεται να τηρεί και να υπακούει τις κοινωνικές νόρμες , τους ηθικούς κανόνες , την αποδεκτή σεξουαλική συμπεριφορά και το επικρατέστερο θρησκευτικό δόγμα.

Όταν ο Ρώσσος μαθηματικός Ουσπένσκυ άρχισε να μελετά τα κείμενα του μεγάλου εσωτεριστή Γεώργιου Γκουρτζίεφ, αντιμετώπισε αρκετή δυσκολία στη κατανόηση της πεποίθησης του δασκάλου του, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι προγραμματισμένες μηχανές, τελείως ασυνείδητες για τη φύση του κόσμου που τους περιβάλλει. Σε μία εποχή όπου το πέπλο της καταστροφής του Α’ παγκόσμιου πολέμου είχε αρχίσει να τυλίγει τον πλανήτη, ο Ουσπένσκυ είδε ένα φορτηγό γεμάτο με ψεύτικα ανθρώπινα πόδια. Αυτά τα ψεύτικα πόδια είχαν ως προορισμό τα νοσοκομεία της εμπροσθοφυλακής για στρατιώτες που τα πόδια τους δεν είχαν εκτιναχθεί ακόμα, αλλά κάτι τέτοιο θα τους συνέβαινε στο μέλλον.

 

Η πρόβλεψη ότι τα πόδια των φαντάρων θα ανατινάζονταν, ήταν τόσο δεδομένη, ώστε να σταλεί μία καινούρια παρτίδα με ψεύτικα πόδια. Η υπόθεση βασιζόταν στη μαθηματική βεβαιότητα ότι εκατομμύρια νέοι άνδρες θα προχωρούσαν στη μάχη με κατεύθυνση τον ακρωτηριασμό και το θάνατό τους τόσο απερίσκεπτα όσο μία αγελάδα μέσα στο σφαγείο. Μέσα σε μία αναλαμπή, ο Ουσπένσκυ συνειδητοποίησε τη μηχανική φύση της καθημερινής ανθρώπινης συνειδητότητας.

 

Οι βασικές προϋποθέσεις

Η ταμπέλα της συνωμοσιολογίας φαίνεται να απλώνει τη σκιά της ακόμη και στα γνήσια γεγονότα. Η εκφώνηση και μόνο της λέξης αυτής, συνιστά ένα αποτελεσματικό βέλος στη φαρέτρα του κάθε εξουσιαστή ή εκπρόσωπου της εξουσίας (δημοσιογράφου) καθώς πλήττει καίρια την αξιοπιστία του υπό συζήτηση θέματος . Έτσι στις πιο πολλές υποθέσεις μαζί με τα ξερά καταλήγουν να καίγονται και τα χλωρά.

Διάφορες πολύκροτες υποθέσεις του προηγούμενου αιώνα φέρουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν mind control, ωστόσο οι αποδείξεις για να στηρίξουν τις υποθέσεις αυτές είναι μηδαμινές. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την δολοφονία του υποψήφιου πρόεδρου R. Kennedy από το παλαιστίνιο Sirhan Sirhan, ο οποίος υποστήριζε μετά μανίας ότι δεν θυμάται τίποτα για τη διάπραξη του φόνου αφού υπήρξε μια άβουλη μαριονέτα στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών; Βολικός ισχυρισμός για ένα δολοφόνο θα πείτε , ωστόσο με τα όσα θα δούμε παρακάτω ίσως αναθεωρήσετε…

Φαινόμενα mind control έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την ελληνική επικαιρότητα. Αρκετή φιλολογία είχε υπάρξει το καλοκαίρι του 2002 , τη περίοδο της σύλληψης του μέλους της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξήρου, όταν αρκετά σενάρια εμφάνιζαν τις διωκτικές αρχές να χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενες μεθόδους ανάκρισης όπως εμφύτευση μνήμης μέσω φαρμάκων για να αποσπάσουν την ομολογία του Ξηρού.

 

3 χρόνια νωρίτερα, το 1999, το χαμένο βλέμμα του συλληφθέντα Κούρδου αρχηγού του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν είχε πυροδοτήσει και πάλι τα σενάρια περί μυστικών υπηρεσιών και τεχνικών διανοητικού ελέγχου.

Οι κοινωνικές νόρμες, τα κατευθυνόμενα πρότυπα των ΜΜΕ και το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αποτελούν τους βασικούς πλάστες του ευαίσθητου παιδικού και εφηβικού ψυχισμού. Ποιός είναι λοιπόν ο τρόπος να επαναπρογραμματίσεις ένα ήδη προγραμματισμένο κοινωνικό ρομπότ;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απομάκρυνση του υποκειμένου από το περιβάλλον του. Το υποκείμενο πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με ένα νέο χώρο πραγματικότητας, μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα, τις συνήθειες του και με εμφανή το φόβο του θανάτου, το άγχος της απώλειας η της σωματικής βλάβης. Το υποκείμενο νιώθει αβοήθητο ωστόσο τρέφεται σε τακτικά χρονικά πλαίσια. Κατ αυτό το τρόπο ενεργοποιούνται ένστικτα , βιοχημικά προγράμματα προέλευσης εκατομμυρίων χρόνων.

 

Το υποκείμενο κατέρχεται στο πιο αρχέγονο κύκλωμα του εγκεφάλου, αυτό της επιβίωσης. Ο επίδοξος προς μύηση τέκτονας βρίσκεται θαμμένος μέσα σε ένα τάφο και δίνει τους όρκους του υπό την απειλή ξίφους. Όλα αυτά είναι τελετουργικά δρώμενα βέβαια αλλά μπορείτε να καταλάβετε το νόημα. Το υποκείμενο υπό το άγχος του θανάτου δένεται με όποιον είναι κοντά του αφού το βιολογικό κύκλωμα επιβίωσης του αναζητά οποιαδήποτε μητρική φιγούρα είναι διαθέσιμη ώστε να νιώσει τη πολυπόθητη ασφάλεια. Υπό την καθοδήγηση της νέας μητρικής φιγούρας, το υποκείμενο είναι πιο ευεπηρέαστο ώστε να δεχτεί τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Στη φυλή Ινδιάνων Zuni, το αρσενικό κατά τη διάρκεια της εφηβείας πέφτει θύμα απαγωγής από μέλη της φυλής, τα οποία είναι ντυμένα μασκοφόροι δαίμονες, μακριά από τη μητέρα και άλλα πρότυπα ασφαλείας που πιθανόν έχει. Απομονώνεται σε κάποια κοντινή ερημική περιοχή και απειλείται η ζωή του με αιχμηρά όπλα από τους μοχθηρούς δαίμονες .

 

Τότε οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται ότι οι δαίμονες δεν είναι παρά γνωστά πρόσωπα . Σε αυτή τη στιγμή αποκάλυψης όπου το υποκείμενο είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο στα εξωτερικά ερεθίσματα , του αποκαλύπτονται τα μυστικά της φυλής με έναν μοναδικό τρόπο που του μένουν για πάντα χαραγμένα στη συνείδηση. Η συγκεκριμένη τεχνική συναντάται σε απειράριθμες παραλλαγές σε εκατοντάδες φυλές ανά το κόσμο.

 

Στην ανατολή διάφορες σχολές ταντρικών χρησιμοποιούν ακόμα μια πιο επικίνδυνη παραλλαγή όπου ο υποψήφιος προς μύηση καταναλώνει ψυχεδελικές ουσίες και στη συνέχεια περνάει όλη τη νύχτα του σε νεκροταφείο κλεισμένος σε φέρετρο. Στη κατάρρευση όλων των εξαρτημένων αντανακλαστικών και τον επαναπρογραμματισμό τους μέσα από γενναίες δόσεις ψυχεδελικών ουσιών στόχευαν και οι πράκτορες της CIA του προγράμματος MK ULTRA.

 

Φαίνεται ότι οι υπερβατικές εμπειρίες αποτελούν σημείο κλειδί στον επαναπρογραμματισμό του νευρικού συστήματος! Τη στιγμή εκείνη όπου όλα τα εξαρτημένα αντανακλαστικά καταρρέουν και το υποκείμενο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα νέο σύμπαν, καινούριων συναισθηματικών και νοητικών κυκλωμάτων, εκείνη η στιγμή είναι η κατάλληλη για να εν-τυπωθουν τα νέα ερεθίσματα.

                 Μέλη του Manson Family

Η μύηση στη περιβόητη οικογένεια Manson δεν απέχει και πολύ από όλα αυτά.

 

Η Lynette Fromme ήταν μία συνηθισμένη νεαρή γυναίκα χωρίς καμία ιδιαίτερη τάση για παραβατική συμπεριφορά. Αφού πέρασε από τη βασική προετοιμασία του Manson μεταμορφώθηκε σε ένα άτομο που χωρίς ιδιαίτερες ενοχές σημάδευε το πρόεδρο της Αμερικής με ένα όπλο. Μάλιστα στο δικαστήριο δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την υπεράσπιση της αλλά με τη διάδοση της φιλοσοφίας του Manson. Ο Manson ξεκίνησε τη δημιουργία της διαβόητης οικογενείας το 1967 έπειτα από την αποφυλάκιση του και αφού είχε εντρυφήσει σε διάφορες τεχνικές διανοητικού ελέγχου από μέλη της αμφιλεγόμενης Σαϊεντολόγιας.

 

Έτσι διψασμένος να εφαρμόσει όσα γνώριζε, ξεκίνησε την αναζήτηση μελών για τη στρατολόγηση τους στην ιδιότυπη κοινότητα-σέκτα του. Οι τεχνικές πλύσης που χρησιμοποιούσε συνιστούν ένα μείγμα των όσων είδαμε μέχρι στιγμής και των όσων θα ψηλαφίσουμε στη συνέχεια. Οι φόνοι των Tate και La Bianca δίνουν στον ερευνητή όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να εκτιμήσει την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης . Στοίχοι των Beatles γραμμένοι με αίμα στους τοίχους, αποφθέγματα από τη βίβλο και ανθρώπους από φυσιολογικές οικογένειες να οδηγούνται στη διάπραξη αποτρόπαιων τελετουργικών φόνων.

 

Ο Manson κήρυττε πως ο φόβος είναι ο μεγάλος δάσκαλος, ενώ ο Ηitler είναι το κατ εξοχήν μέσο προπαγάνδας και ελέγχου.

 

Στα πρότυπα αυτών των στυγερών προσωπικοτήτων βαδίζουν και τα ενημερωτικά δελτία των καναλιών. Η ενημέρωση που παρέχουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία προσπάθεια επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου . Η φόρμουλα δοκιμασμένη και άκρως επιτυχημένη όπως είδαμε και παραπάνω: ερεθίζεις με τις κατάλληλες λέξεις το υπεύθυνο τμήμα του εγκεφάλου για το φόβο ( αμύγδαλα) προκαλώντας έκκριση στρες. Κρατώντας τα υποκείμενα σε μία μόνιμη κατάσταση άγχους, στρες και φόβου, θέτεις σε πλήρη λειτουργία το πιο αρχέγονο κύκλωμα του νευρικού συστήματος αυτό της βιο-επιβίωσης, το οποίο φυσικά καταπιέζει όλες τις ανώτερες λειτουργίες.

Βρισκόμενο σε μία ημι-παρανοϊκή κατάσταση σύγχυσης, το τηλεοπτικό κοινό παραπατάει ζαλισμένο αγωνιώντας για το γκρίζο μέλλον.

 

Γκρίζο ίσως και μαύρο αφού σε κάθε βήμα παραμονεύουν επικίνδυνοι τρομοκράτες και αδίστακτοι ληστές, σε κάθε ανάσα κρύβονται επιδημίες γρίπης και εξάρσεις επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών, σε κάθε σκέψη καραδοκεί το δημόσιο χρέος , οι δανειστές και ένα σωρό άλλοι φασματικοί μπαμπούλες.

Νευρογλώσσικός προγραμματισμός ( NLP ) – Δημιουργία αγκυρών ( Anchoring)

 

 

Οι λέξεις επηρεάζουν άμεσα τη νευρολογία μας. Λέξεις πόνου είναι ικανές να φέρουν συναισθήματα πόνου ενώ λέξεις που αντιπροσωπεύουν χαρά και ευτυχία είναι ικανές να δημιουργήσουν παρόμοια συναισθήματα μέσα μας. Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε δεν είναι απλοί ήχοι αλλά εν δυνάμει χημικοί αγγελιοφόροι-νευροδιαβιβαστές, ορμόνες, συναισθήματα στον οργανισμό το δικό μας και του ακροατή. Για λόγους οικονομίας δεν μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο αυτό το θέμα , υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω.

 

Άγκυρα ονομάζεται μια <<σκανδάλη>> ή ένα ερέθισμα που προκαλεί μία συγκεκριμένη αντίδραση και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε από τις πέντε αισθήσεις. Οι άγκυρες μπορεί να είναι λέξεις , σωματικά αγγίγματα η πράξεις , συγκεκριμένοι ήχοι και εικόνες . Η ισχυροποίησή τους εξαρτάται από το βαθμό επανάληψης τους. Οι περισσότερες άγκυρες εγκαθίστανται χωρίς τη συνειδητή θέληση μας. Ένα τραγούδι που σας ταξιδεύει πίσω στην εφηβική εποχή όπου βιώνατε το πρώτο σας έρωτα αποτελεί μία πρώτη τάξεως άγκυρα. Η ιδανικότερη στιγμή για την εγκατάσταση μίας άγκυρας είναι όταν βρισκόμαστε σε συναισθηματική διέγερση , έντονο φόβο ή έντονη αγάπη. Οι περισσότερες φοβίες των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα μίας άγκυρας η οποία ενεργοποιεί το φόβο της πρώτης τραυματικής εμπειρίας ξανά και ξανά.

 

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία άγκυρα σε κάποιον χωρίς τη γνώση του ή και χωρίς τη θέλησή σας. Εάν η μοναδική φορά που χαϊδεύετε τη κοπέλα σας στον ώμο είναι όταν είναι θυμωμένη ή γενικά σε αρνητική συναισθηματική κατάσταση, γεφυρώνεται το άγγιγμα στον ώμο με αρνητικά συναισθήματα. Προσέξτε όμως! Εάν είχατε δημιουργήσει από πριν μία άγκυρα που συνέδεε το άγγιγμα στον ώμο με θετικά συναισθήματα μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίζετε τη ψυχολογία της , χρησιμοποιώντας την άγκυρα είτε ως ρυθμιστή είτε ως επιβράβευση. Μπορεί να φαίνεται αρκετά απλό, αλλά οι προεκτάσεις του είναι πάμπολλες όσον αφορά τη τροποποίηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η ανθρώπινη ψυχολογία λειτουργεί συνδετικά. Με τη τεχνική της άγκυρας δίνεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε συναισθηματικές καταστάσεις μέσω αυτών των συνδέσεων. Οι διαφημιστές δεκαετίες τώρα προσπαθούν να συνδέσουν τα προϊόντα τους με οργασμικές, εκστατικές, χαρούμενες καταστάσεις, φωτεινά χρώματα , όμορφα πρόσωπα . Μια τόσο επιβλαβής και άχρηστη συνήθεια όπως το τσιγάρο κατάφερε να εδραιωθεί στη συλλογική συνείδηση ως συνήθεια των πετυχημένων και όμορφων ανθρώπων.

Οι πολιτικοί και γενικώς οι δημόσιοι ομιλητές, χρησιμοποιούν άγκυρες για να ενισχύσουν τα μηνύματα των λόγων τους μέσω της στάσης του σώματος τους και συγκεκριμένων χειρονομιών.

 

Ακόμα και το περίφημο << το αισθάνομαι >> του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως υποσυνείδητη άγκυρα. Απλά πάρτε το ρήμα αισθάνομαι και συνδέστε το με το νόημα της χειρονομίας που έκανε ταυτόχρονα …

Κλείνοντας

 

Δεν χρειάζονται πράκτορες της CIA , ψυχεδελικά και επίδοξοι μεσσίες στυλ Manson και Hubbard για να χειραγωγηθεί το μυαλό μας. Όπως είδαμε, η φύση της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι μηχανική και υπάρχει ούτως η άλλως η τάση μέσα μας για κονφορμισμό. Εάν αφήσετε να σας ξεράνει η ρουτίνα της καθημερινότητας και χάσετε το πνεύμα σας, τη διάθεσή σας για αναζήτηση, για νέους ορίζοντες, εσωτερικούς και εξωτερικούς , σύντομα θα καταντήσετε άλλο ένα κοινωνικό ρομπότ που θα παραμιλάει νυχθημερόν την ατζέντα των ΜΜΕ και θα χορεύει υποτακτικά όπως μια δύσμοιρη αρκούδα στο χτύπημα του ντεφιού..

 

Αμφισβητείστε λοιπόν τα πάντα, επανεξετάστε τα πιστεύω σας και συνεχίστε να αναζητάτε την εξέλιξη. Ακόμα και ο θάνατος ίσως είναι προϊόν κοινωνικού προγραμματισμού. Εάν δεχόμασταν τα πάντα και δεν προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε τα ακλόνητα δόγματα, δεν θα είχαμε νικήσει ποτέ τη βαρύτητα, δεν θα γνωρίζαμε τη τεχνολογική έκρηξη που βιώνουμε σήμερα. Όλες οι τεχνολογικές γνώσεις, η επιστημονική εξέλιξη πηγάζει μόνο από μία πανίσχυρη μηχανή, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και για να αποδίδει καλύτερα πρέπει να είναι ελεύθερος και σε μόνιμη εγρήγορση…

 

 

Διαβάστε το Β μέρος της έρευνας εδώ!

Μοιραστείτε το άρθρο !

bottom of page