top of page

Η μανία του συμβολισμού : Μία διαρκής επίκληση

Ας αρχίσουμε αυτή τη σύντομη νοητική διαδρομή με τους οβελίσκους.  Αυτά τα μονολιθικά γρανιτένια κατασκευάσματα των αρχαίων Αιγυπτίων.

 

Σύμβολα μίας ξεχασμένης πανάρχαιας ηλιακής θρησκείας. Φτιαγμένα απο ένα μοναδικό κομμάτι γρανίτη , στέκονται αγέροχα και αινιγματικά δεκάδες αιώνες τώρα . Κάποτε με τη σκιά τους βοήθησαν τον Ερατοσθένη να γίνει ο πρώτος που κατάφερε να προσεγγίσει τη περιφέρεια της Γης.  Εξάλου η αγγλική λέξη obelisk προέρχεται απο την ελληνική οβελίσκος. Ένας Αιγύπτιος ωστόσο θα τον αποκαλούσε tekhen..

Γιατί μας απασχολούν οι οβελίσκοι ;

 

Γιατί ελάχιστοι παρέμειναν στην αρχική τοποθεσία τους , στους ναούς της Αιγύπτου.

 


 

Φαίνεται πως κατέχουν κάποιο πολύ σημαντικό ρόλο αφού τοποθετήθηκαν σε όλα τα κέντρα πολιτισμού της ανθρωπότητας.

 

Κωνσταντινούπολη , πρωτεύουσα της Ρωμαικής αυτοκρατορίας , Ρώμη πρωτευούσα της ανατολικής Ρωμαικής αυτοκρατορίας και κέντρο της αναγέννησης. Βατικανό , έδρα μίας εκ των ισχυρότερων θρησκειών, Παρίσι , κέντρο της αναγέννησης και του Δυτικού πολιτισμού , Λονδίνο κέντρο της αναγέννησης και του δυτικού πολιτισμού , Ουάσιγκτον μία ασήμαντη αποικία όταν τοποθετήθηκε ο Οβελίσκος κέντρο του πολιτισμού έπειτα απο δύο αιώνες.

Γιατί αυτή η μανία να τοποθετούνται Αιγυπτιακοί οβελίσκοι στα κομβικά κέντρα του πολιτισμού ;

Ο Ναπολέων κοιμήθηκε ένα βράδι μόνος του στο βασιλικό δωμάτιο της μεγάλης Πυραμίδας και είπε πως δεν θα περιγράψει σε κανέναν τι του συνέβη εκείνη τη νύχτα , γιατί κανεις δε θα κατανοήσει την εμπειρία του. Μετέφερε πίσω στο Παρίσι τη βελόνα της Κλεοπάτρας βάρους 250 τόνων

 

Όταν τον ρωτούσαν το λόγο ελεγε πως : είναι σημαντικό να επαναφέρουμε στη συλλογική συνειδηση την αρχαια γνώση...

Φυσικά ο Ναπολέων δεν ήταν ο μόνος. Προηγήθηκαν οι πατέρες του Αμερικάνικου κράτους που στόλισαν το δολλάριο με Αιγυπτιακούς συμβολισμούς.

 

Τέτοια είναι η σημασία της Αιγύπτου όπου ακομα και στο Ground Zero ίσως το πιο σημαντικό μνημείο της σύγχρονης Αμερικής όπου έφυγαν άδικα 2000 ψυχές , τελούνται τελετουργικά με σαφή αναφορά στο Θεο Ώρο και γενικότερα στην αρχαία Αίγυπτο.

Eνα από τα πιο δημοφιλή βίντεο όλων των εποχών στο youtube αυτό της Katty Perry έχοντας φτάσει το ένα δισεκατομμύριο προβολές. Πρόκειται για ένα κλιπ που βρίθει από σύμβολα αιγυπτιακής μαγείας και τελετουργικά δρώμενα.

 


Ας μεταφερθούμε στο εμπορικό κέντρο του Χόλλυγουντ , έναν απο τους πιο διάσημα σημεία του πλανήτη και απο τα πιο φανταχτερά . Τι δεν θα κολλούσε σε καμία περίπτωση με την γκλαμουριά της περιοχής;

 

Αποτρόπαιες φτερωτές Ασσυριακές και σουμεριακές θεότητες ; Ναι σωστά κάτι τέτοιο δεν θα κολλούσε καθόλου με την αμερικάνικη κουλτούρα και πόσο μάλλον με την ατμόσφαιρα του Xόλλυγουντ. Κι όμως διακρίνουμε την Ασσυριακή θεότητα Nisroch και μάλιστα χωρίς το περίφημο κουκουνάρι στο χέρι. Κρατώντας μόνο τη τσάντα..

A Babylon gate in .... Hollywood & Highland Center 

Ο Αννούβις σαν άλλος Χάρων περιφέρεται με τη βάρκα του στη Νέα Υόρκη..

Εχουν εκεί στην Αμερική κάποια εμμονή με την Αρχαία Αίγυπτο ; Οχι δα σύμπτωσις..

House of the Temple. Το κέντρο του Ελευθεροτεκτονισμού κτισμένο στα πρότυπα του αρχαίου ελληνο-αιγυπτιακού πυρήνα γνώσης. Το κτίσμα προσπαθεί να αντιγράψει το θαύμα της αρχαίοτητας , το ναό της Αρτεμίδος στην Έφεσο...

Nέες πόλεις κτίζονται ακολουθώντας τα πρότυπα και τα συμβολικά μοτίβα της αρχαίας Αιγύπτου όπως στην πλούσια Αστάνα του Καζακσταν..

To μάτι στην πυραμίδα

Φυσικά το θέμα μας δεν είναι η εμμονή με την αρχαία Αίγυπτο αλλά η σύνδεση που γίνεται με την αρχαιοαστροναυτική θεωρία καθώς προωθείται πλέον απο πολλά και διαφορετικά ισχυρά κέντρα ( όπως στο Ισλαμικό Ντουμπάι ας πουμε  Behold Atlantis Rising). Μια διαρκής επίκληση χωρίς αντικρυσμα ( ; )

Στα εγκαίνια του Palm Tree Island στο Ισλαμικό Ντουμπάι

στήθηκαν τελετουργικά δρόμενα με περίεργο περιχόμενο.. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λέιπει ο Ωρος..

Επιστροφή 

Μοιραστείτε το άρθρο !

bottom of page