top of page

 

 

   Στις όχθες του Τάμεση υψώνεται ένας οβελίσκος , η λεγόμενη βελόνα της κλεοπάτρας. Ο οβελίσκος έχει μεταφερθεί απο την Αίγυπτο όταν την κατείχαν οι Άγγλοι.


Το 10π.Χ. ο αυτοκράτορας Αύγουστος μετέφερε με αμέτρητα έξοδα και δυσκολίες, έναν οβελίσκο ύψους 27 μέτρων απο την Αίγυπτο στη Ρώμη και τον ανέγειρε στο Πεδίο του Άρεως όπου χρησίμευε ως δείκτης ενός τεράστιου ηλιακού ρολογιού που είχε τοποθετηθεί στο πλακόστωτο του χώρου. Σήμερα ο οβελίσκος βρίσκεται μπροστά στο Ιταλικό κοινοβούλιο.  

 

Ο Οβελίσκος του Θεοδόσιου που κοσμεί το Ιπποδρόμιο στη Κωνσταντινούπολη , ο οποίος παρά τη παραπλανητική ονομασία είναι ένας μονόλιθος ύψους 25 μέτρων κατασκευασμένος προς τιμή του φαραώ Τούθμωση Γ πριν 3500 χρόνια.

 

 

Ο μεγαλύτερος οβελίσκος πάρθηκε απο την Ηλιούπολη και βρέθηκε κάτω απο τα ερείπια του Μεγάλου Ιπποδρομίου ( είχε μεταφερθεί στη βασιλεία του Αυγούστου). Στήθηκε το 1589 απο τον Σίξτο Κουιντο στη πιάτσα ντελ Πόπολο , όπου βρίσκεται και σήμερα

 

Ο δεύτερος πάρθηκε απο τις Θήβες κατά διαταγή του Μεγάλου(;) Κωνσταντίνου και μεταφέρθηκε στη Ρώμη απο τον Κωνστάντιο. Τον ξαναβρήκαν στα 1587 και σήμεραστολίζει τη πλατεία του Άγιου Ιωάννη του Λατρανίου. 

 

 

Ένας άλλος οβελίσκος προερχόμενος και πάλι απο την Ηλιούπολη ορθώνεται στη περίφημη πλατεία του Άγιου Πέτρου , μπροστά απο το Βατικανό. Ποια ανάγκη οδήγησε τη καθολική εκκλησία να στολίζει το κέντρο της ύπαρξης της με τα απομεινάρια μιας τοτεμικής πρωτόγονης θρησκείας;

 

Πρέπει να επισημάνουμε ακόμη τον οβελίσκο του Καρακάλλα που στολίζει τη πλατεία ναβόνε. Αυτός ο μονόλιθος απο ροδόχρωμο γρανίτη είναι σκεπασμένος με ιερογλυφικά και φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα.

 

 

Τέλος η Ρώμη μπορεί να περηφανεύεται για τον οβελίσκο του Πεδίου του Άρεως και για τους οβελίσκους του τάφου του Αύγουστου που βρίσκονται αντίστοιχα στη πλατεία Μόντε Τσιτόριο , στο Μόντε-Καβάλλο και πίσω απο την εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μεγίστης.

 

Έτσι οι πάπες τοποθέτησαν συνειδητά ή όχι , τους ιερούς χριστιανικούς τόπους κάτω απο την πνευματική αιγίδα των ηλιακών μνημείων της αρχαίας Αιγύπτου


Ο Ναπολέων μετέφερε τον διάσημο οβελίσκο βάρους που ορθώνεται πλέον στη διάσημη πλατεία Πλας ντε λα Κονκόρντ


Η μυστηριακή αρχαία Αίγυπτος μαγνητίζει ακόμα και σήμερα το φαντασιακό της ανθρωπότητας. Δεν είναι τυχαίο που το βιντεο με τις περισσότερες προβολές , ένα δισεκατομμύριο παρακαλώ είναι αυτό της KAtty Perry με εμφανής σε όλο το κλιπ μαγικοθρησκευτικά τελετουργικά των αρχαίων αιγυπτίων.

 

 

Ο Παντεπόπτης οφθαλμός απόγονος του ματιού του Ωρού φιγουράρει παντού απο το δολλάριο , το διαδίκτυο , και τα μουσικά κλιπ.


Ο Μεγας Αλέξανδρος σκότωσε το καλύτερο του φίλο και στρατηγό του επειδή αρνήθηκε να παραδεχτεί πως ο Αλέξανδρος είναι ο γιος του Αμμων Ρα.

 

Οι επιστήμονες ακόμα παιδεύονται να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά και τις μαθηματικές σταθερές που έχουν ενσωματωθεί στη μεγάλη πυραμίδα.

 

Ακόμα μάλιστα ανακαλύπτουν κρυμμένους θάλαμους και θερμικές ανωμαλίες όπως έδειξε πρόσφατη θερμική μέτρηση. Οι υπόγειες διαδρόμες κάτω απο τις πυραμίδες έχουν σφραγιστεί εδώ και χρόνια απο τις Αιγυπτιακές αρχές και αποτελούν απαγορευμένο θέμα για τους αρχαιολόγους.

 

Σίγουρα η μεταφορά των οβελίσκων στις νέες πρωτευουσες έγινε κυρίως για λόγους συμβολικούς. Οι οβελίσκοι αποτελούν φάρους της αρχαίας γνώσης, γεωμαντικα΄ορόσημα, σύμβολα εγκαθίδρυσης της νέας εξουσίας , μεγαλοπρεπή απομεινάρια ενός ένδοξου παρελθόντος.

 

Ωστόσο πέρα απο το οτι θα μπορούσαν να κατασκεύασουν ρέπλικες αντι να μεταφέρουν τους οβελίσκους βάρων τόνων απο τη μακρινή Αίγυπτο, η τοποθέτηση τους στα εστιακά σημεία δύναμης κάθε πόλης φανερώνει τη πίστη που είχαν αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες στη παράδοση της Γεωμαντείας και των ενεργειακών πεδίων. Αν συμπεριλάβουμε στην αντίληψη μας και οτι τις περισσότερες φορές ο οβελίσκος-φαλλός συνδιάζεται απο το θηλυκό σύμβολο του θώλου συμπεραινουμε πως περίεργα μαγικο-πολιτικά κυκλώματα βρισκόταν και βρίσκονται στο τιμόνι του πολιτισμού

bottom of page