top of page

H μαστιγα της συνωμοσιολογίας

Γράφει ο Φοίβος Καλφόπουλος

 

 

Όσο υποτιμητικός κι αν έχει καταντήσει ο όρος συνωμοσιολογία , η συνωμοσία είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. 


Να ξεκαθαρίσουμε κάτι λοιπόν , συνωμοσίες υπάρχουν. Μπορεί κάποιοι να μη πιστεύουν στις συνωμοσίες αλλά οι κυβερνήσεις πιστεύουν και έχουν θεσπίσει νομους εναντίων τους αλλά και ειδικές ομάδες για τη πρόληψη και καταστολή τους. 


Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Η λαίλαπα της συνωμοσιολογίας δεν δημιουργήθηκε σε μία νύχτα.

 

Αν επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε τους σημαντικότερους πόλους στο περασμένο αιώνα, σίγουρα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις επιχειρήσεις της Αμερικάνικης CIA , MK ULTRA και Gladio. Για την υπόθεση του MK ULTRA υπάρχει άρθρο εδώ ενώ και για την αντικομμουνιστή παραστρατιωτική επιχείρηση Gladio ή Stay Behind ή  κόκκινη προβιά όπως έμεινε γνωστή στη χώρα μας, πολύ συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα παραστρατιωτικό και παρακρατικό δίκτυο που δρούσε υπο την αιγίδα της CIA σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ πραγματοποιώντας αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη 30ετη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

 

Η κορυφή όμως στη πυραμίδα των συνωμοσιών αναμφίβολα ανήκει στη γειτονική Ιταλία και στο απίστευτο σκάνδαλο της παραμασονικής στοάς P2 !

 

 Εκεί ξετυλίχθηκε ένα απίστευτο κουβάρι καθώς η υποτιθέμενη αυτοκτονία του μεγαλοτραπεζίτη Roberto Calvi, οδήγησε στο ξεσκέπασμα μιας άνευ προηγουμένου συνωμοσίας όπου βρισκόταν άμεσα εμπλέκόμενοι το Βατικανό , η CIA καθώς και 952 μέλη της Ιταλικής εξουσίας ανάμεσα τους πολιτικοί , δικαστές , μεγαλοτραπεζιτες , ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών ( Μusumeci ), 3 υπουργοί καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη στρατιωτικών και μυστικών υπηρεσιών.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο η σωνωμοσιολογική ρητορική μίσους του Χίτλερ κατά των μασόνων και των εβραίων ενισχύθηκε και έγινε ξανά επίκαιρη χάρη στο σκάνδαλο της παραμασονικής στοάς P2. Έτσι λοιπόν οι επιχειρήσεις MK ULTRA και Gladio ( κι άλλες πολλές) και η στοα P2 αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους πάνω στους οποίους στηρίζεται αρκετή συνωμοσιολογική παραφιλολογία

 

Στον καινούριο αιώνα οι αποκαλύψεις απο τις διαρρόες του Snowden έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη καψυποψία των πολιτών έναντι στις κυβερνήσεις καθώς και στις υπηρεσίες πληροφοριών. Πλέον η ιδιωτικότητα θεωρείται νεκρή και όλοι προσέχουν τα λόγια που ξεστομίζουν ασχέτως αν παρακολουθούνται ή οχι .

 

Τέτοιου είδους υποθέσεις λοιπόν αποτέλεσαν το γόνιμο έδαφος για να φυτρώσουν παντού και να ακμάσουν οι παραφυάδες της άκρατης  συνωμοσιολογίας. Εφόσον δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες η καψυποψία αλλά και η φαντασία του μέσου πολίτη για το τι γίνεται πίσω απο τη πλάτη του όλο και μεγαλώνει.

 

Η κατάσταση πλεον στο internet έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο και σε πολλές γωνιές του διαδικτύου ο συνωμοσιοπαρανοικός τρόπος σκέψης έχει αναχθεί σε κυρίαρχο δόγμα. 

Συνωμοσιολογία : Το επικρατέστερο ερμηνευτικό υπόδειγμα του 21ου αίώνα

 

 

Ο άνθρωπος ανέκαθεν καθώς περνούν τα χρόνια βούλιαζε στη μαύρη υπαρξιακή του τρύπα . Ποιος είμαι ; απο που έρχομαι και που πηγαίνω , υπάρχει κάποιος σκοπός τον οποίο εξυπηρετώ με τη παρουσία μου σε αυτό το πλανήτη ;

 

Η υλιστική κοσμοθεώρηση είναι αρκετά σκληρή για να την αντέξει καποιος. Το νόημα της ζωής αναλώνεται στην εξάπλωση του dna με τη μεταφορά των γονιδίων στους απόγονους και στη δημιουργία λίπασματος για το χώμα και τροφής για τα σκουλήκια στη τελευταία ξύλινη φυλακή .

 

Η επιδημία της συνωμοσιολογίας αποτελεί έναν απο τους πλέον κραταιούς υποψήφιους που επιχειρούν  να γεμίσουν αυτό το υπαρξιακό κενό. Απο ότι φαίνεται τα καταφέρνει αρκετά καλά και πλέον εξαπλώνεται όπως η μαύρη πανούκλα στη μεσαιωνική Ευρώπη.

 

Ο μέσος άνθρωπος σταματά να περνά απαρατήρητος , παύει να αποτελεί άλλη μία στατιστική , έναν τυχαίο αριθμό μέσα στο συμπαντικό άπειρο . Μεταμορφώνεται σε ποθητό στόχο του κάθε εξουσιαστή , σε άτομο εξέχουσας σημασίας που στις πλάτες του  στήνονται σκοτεινες ραδιουργίες και υφαίνονται περίτεχνοι ιστοι παραπλάνησης .

 

Έτσι νιώθει ξεχωριστός , το σύμπαν απο εκεί που δεν έδινε δεκάρα για την ύπαρξη του αποκτάει άλλη μορφή. Πλέον μετατρέπεται σε  άγγελο αποκάλυψης που μάχεται για να αποκαταστήσει την αλήθεια , σε σωτήρα του κόσμου απο τους μοχθηρούς, σε έναν ακόμα φωτεινό πολεμιστή στη κοιλάδα του σκότους.

Δυστυχώς οι μοχθηροί που εκβιάζουν κυβερνήσεις, οι οικονομικοί δολοφόνοι , οι καταστροφείς της φύσης, οι μολυντές των θαλασσών έχουν διευθύνσεις και ονόματα ωστόσο η υπερπληροφόρηση του ίντερνετ τους έχει καταστήσει αόρατους στα μάτια των περισσότερων 

 

Η συνωμοσιολογική σκέψη έχει αναβιώσει τάγματα Πεφωτισμένων του 1770 ως παγκόσμιους κυριάρχους εν έτη 2016, υβριδικές ράτσες εξωγηίνων πίσω απο την Αμερικάνικη κυβέρνηση, ο ουρανός έχει μετατράπει σε θάλασσα χημικών ουσιών με στόχο το αμέριμνο επίγειο πλήθος ενώ φυσικά φαινόμενα όπως τα τσουνάμι αποτελούν αποτέλεσμα χρησιμοποίησης υπερόπλων.

Ο ωκεανός της υπερπληροφόρησης έχει πνίξει την γνήσια πληροφορία. Σημαντικές αληθινές ειδήσεις περνούν πλέον απαρατήρητες ενώ άκρως ευφάνταστα σενάρια που δύσκολα θα εβγαιναν ακόμα και απο το πιο νοσηρο κεφάλι σεναριογράφου κάνουν θραύση , εμφυτεύοντας στη σύγχρονη σκέψη τον σπόρο της συνωμοσιοπαράνοιας. 

Δυστυχώς η συνωμοσιοπαράνοια προσθέτει ενα πιο φαντασμαγορικό χρώμα στη σύγχρονη προβλέψιμη ζωή των καπιταλιστικών κοινωνιών.

 

Τα ερωτήματα απλοποιούνται αφού πίσω απο όλα κρύβεται μία σκοτεινή ομάδα εξουσιαστών , η υπαρξιακή μαύρη τρύπα φαίνεται να εξαφανίζεται σιγά σιγά αφού ο συνωμοσιολόγος μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε φωτεινό παντογνώστη.

 

Tο ίντερνετ ένα χαοτικό μέσο πληροφόρησης φαίνεται πως δηλητηριάζεται απο το ίδιο βασικό συστατικό του. Η όλη κατάσταση ίσως συμπικνώνεται σε ένα παλιό γνωμικό ' if you can convince them , confuse them '. 

 

Και καλά ξεμπερδέματα..

Επιστροφή 

Μοιραστείτε το άρθρο !

bottom of page