top of page

Μιλούσα με έναν φίλο, και μου παραπονιόταν πως θέλει να φύγει απο εδώ , εδώ λέει του ρουφάν τη σεροτονίνη με το καλαμάκι.

Του λέω και τι είναι η σεροτονίνη για να σου τη ρουφήξουν με το καλαμάκι; Φραπέ;

Μου λέει φτάνει πια βαρέθηκα , θέλω τη σεροτονίνη που μου αξίζει.

Μ εβαλε αυτόματα σε σκέψεις.

Γιατί σκέφτομαι πως κανείς δεν παίρνει την ευτυχία που αξίζει , αλλά την ευτυχία που διεκδικεί. Kαι εν τέλει ok , η σεροτονίνη μεταξύ των πολλών άλλων λειτουργιών που εκτελεί , είναι και η νευρο-ορμόνη της ευτυχίας , αλλά είδατε κανέναν άνθρωπο να βρίσκεται σε διαρκή ευτυχία; Η ευτυχία δεν είναι ο σκοπός της ζωής αλλά ένας τρόπος ταξιδιού, μετακίνησης , μια κάποιας ποιότητας βενζίνη που σε μεταφέρει μακροπρόθεσμα - και αν - στους στόχους σου και άλλα τέτοια χιλιοειπωμένα.

Αλλά πιο σημαντικά απο τα χημικά της ευτυχίας , είναι τα χημικά που σε κινητοποιούν. Motivational chemicals vs happiness chemicals σημειώσατε 1. Tα χημικά της ευτυχίας είναι η ανταμοιβή αλλά τα χημικά της κινητοποίησης είναι η ουσία . Αν η τίγρης ήταν μονίμως ευτυχισμένη και δεν πετούσε 200mg τέστο με το που έβλεπε το ζεβράκι θα είχε πεθάνει απο ασιτία και μακάρια ευτυχία.

Ναι ξέρω όλα αυτά τα γλυκανάλατα, όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας το ηλιοβασίλεμα είναι πιο ωραίο , η φωνή του αφεντικού σου πιο γλυκιά , το γράσιδι πιο πράσινο σε αυτή την πλευρά και όχι στην άλλη , οι μαύροι σου κύκλοι πιο ανεπαίσθητοι και το αύριο μια γλυκιά λέξη που προμηνύει ακόμα περισσότερη ευτυχία. Βέβαια όταν τα happy chemicals στερεύουν , το αύριο είναι ο μεγαλύτερος εκδικητής, οι μαύροι σου κύκλοι είναι μαύρα τετράγωνα, το ηλιοβασίλεμα είναι σκότωμα χρόνου για βαριεστημένους τουρίστες , η φωνή του αφεντικού σου ενσαρκωμένος ακουστικός όλεθρος και το γράσιδι μία σιχαμερή καμουφλαρισμένη χημική τουαλέτα σκύλων

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας τα μεγαλύτερα προβλήματα σου είναι ασήμαντα , οι φόροι είναι απλοί αριθμοί πάνω σε χαρτί, οι φωνές του γείτονα που σκοτώνεται με τη γυναίκα του γλυκές διακυμάνσεις του έρωτα. Οι τσακωμοί είναι το αλατοπίπερο κάθε σχέσης άλλωστε.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας, η καθημερινή κούραση δεν είναι δρόμος προς την ολική νευρική κατάπτωση αλλά η αόρατη μελλοντική επιταγή που θα εξαργυρώσεις, το μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας δεν είναι ευκαιρία για ζάναξ αλλά ευκαιρία για διαλογισμό , ο συνωστισμός στο μετρό δεν είναι λόγος για βωμολοχίες αλλά ευκαιρία για νέες γνωριμίες, η βόλτα στο βουνό δεν είναι ανούσια καταπόνηση των ποδιών αλλά εκστατική ένωση με τη φύση και η κατάθλιψη του αδερφού σου δεν είναι λόγος για να στεναχωριέσαι αλλά δοκιμασία που τον κάνει πιο δυνατό.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας, τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά να παίξουν, ο Αχμέτ περιμένει στην πλατεία να βρει την χημική κερκόπορτα για τον παράδεισο , ο Τάκης στην Αγησιλάου περιμένει με το γλειφιτζούρι στο στόμα το πλοίο της αγάπης και το Elenaki21 στο badoo το ανεπαίσθητο αέρινο χάδι σε μαλλιά και κλειτορίδα προερχόμενο απο τον κυματισμό των φτερών του Θεού Έρως.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας , το χάος που επικρατεί στο μυαλό σου είναι ανεξάντλητες οργασμικές πιθανότητες, η τηλεόραση συσκευή ψυχαγωγίας(χα) , ο χρόνος που σερφάρεις στο youtube ποιοτική διασκέδαση(χαχα), το σεξ η υλοποίηση της δημιουργικής φαντασιας και οι συζητήσεις με το έτερον ήμισυ μετά απο αυτό ευκαιρία για αυτοανάλυση.

Αλλά κάπου είχες διαβάσει πως η αυτοανάλυση οδηγει τους ανειλικρινεις σε ακομα βαθύτερη αυτάπάτη, και τους ειλικρινεις σε κρίσεις απελπισίας.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας , η απελπισία είναι μακρινή ανάμνηση, οι πρώην σου καρμικά φυλακτά , ο πόνος ανάμνηση απο προηγούμενες ζωές, οι μεθυσμένοι που τις παίζουν κάτω απο το μπαλκόνι σου θόρυβοι της πόλης και η βιβλιοθήκη σου ο δρόμος προς την φώτιση.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας , ο γάμος είναι ο προορισμός σου , η οικογένεια το λιμάνι σου, ο θεός ο σύμμαχος σου και το αλκοόλ δηλητηριώδης χημική ουσία. Αντίθετα πάλι όταν στερεύουν, γάμος είναι να αγοράζεις σπίτι για κάποιον που μισείς, οικογένεια μια ατελείωτη φουρτούνα , θεός ένας αδυσώπητος σαδιστής και το αλκοόλ το μοναδικό φάρμακο σου.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας , ο ύπνος είναι πιο βαθύς και γλυκός , το ξύπνημα πιο εύκολο και τα όνειρα δεν είναι πια λόγος για να μουσκεύεις το μαξιλάρι σου , αλλά το εσώρουχο σου.

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας η ζωή έχει δεν έχει απλά νόημα αλλά νοήματα. Το νερό έχει γεύση, το σύμπαν έχει δημιουργό, ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι όμορφος, η Αλίκη πάει στην αεροπορία γιατί μπορεί, η μπύρα σε ξεδιψάει και είναι γλυκιά, ο καφές είναι μαύρη μαγεία , η αστρολογία είναι ο σοφός σύμβουλος του μέλλοντος και ο οδηγός για τις σχέσεις σου , ο Ρακέντρα Τσουκαχάρα και η Τεραβάντα Χιναγιάνα που κάνουν μαθήματα yoga στην Κυψέλη με 30ε είναι φυσικά ενσαρκωμένα άβαταρ απο τα ανώτερα πεδία

Όταν ρέουν τα χημικά της ευτυχίας , όσο γερνάς ομορφαίνεις, έχεις κάνει σωστές επιλογές στις σχέσεις σου, τα λάθη σου σε έκαναν πιο σοφό και ώριμο, διαχειρίστηκες σωστα τα οικονομικά σου , βοηθούσες τους πάντες στη γειτονιά σου, αντιμετώπισες τη σκιά σου και βγήκες καλύτερος.

Με λίγα λόγια δεν ξέρω τι καταλάβατε εσείς , αλλά δεν έχει σχέση αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αλλά το αν ο εγκέφαλος σου είναι μισοάδειος ή μισογεμάτος.

Ελπίζω να μην βοήθησα κανέναν και να σας μπέρδεψα ακόμα περισσότερο. Άλλωστε δυο αντιθέσεις μας οδηγούν σε μια νέα σύνθεση.

Αν δεν λιώσεις δεν θα πήξεις κι αν δεν χαθείς δεν θα γνωρίσεις. Η ευτυχία είναι κινούμενη άμμος, σε βυθίζει στη μακαριότητα και γλιστράς όλο και πιο μέσα και μετά αντε να ξεκουνηθείς. Και κάποτε θα μειωθεί η ροή , θα γίνεις η Κωπαίδα και οι στόχοι σου θα γίνουν οι Μινύες που θα σε αποξηράνουν.

Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν λύνεται με την κίνηση.

Κίνηση<===>κίνητρα.

Όλοι οι στόχοι σου και όλες οι ευτυχίες που κυνηγάς θα σε αποξηράνουν. Είτε τις καταφέρεις είτε όχι. Ο πυρήνας του ανικανοποίητου θα κοχλάζει. Όπως διακήρυξε ο προφήτης-biohacker απο το μέλλον Serge Faguet :

" The only way to be truly fulfilled is to have infinite goals, that can infinitely be pursued, and to find this infinite pursuit fulfilling by itself. "

Amen.

bottom of page