top of page

Οι Ρωμαίοι πρώτοι στην Αμερική !

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας, ανακοίνωσαν επιστήμονες από τον Καναδά, οι οποίοι βρήκαν ένα ρωμαϊκό ναυάγιο σε ένα μικρό νησί στις ανατολικές ακτές της χώρας! Κοντά στο ναυάγιο μάλιστα, που δεν έχει εξερευνηθεί καν ακόμα, βρέθηκε κι ένα ρωμαϊκό τελετουργικό ξίφος. Το εύρημα αυτό αποτελεί ίσως και την ακράδαντη απόδειξη ότι η αμερικάνικη ήπειρος είχε ανακαλυφθεί από την αρχαία εποχή, τουλάχιστον 1.000 χρόνια πριν την έλευση του Χριστόφορου Κολόμβου.

 

 

Η ανακάλυψη έγινε στο νησάκι Oak Island, στην περιοχή Nova Scotia του Καναδά, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του History Channel σε σχέση με τα «μυστήρια» του νησιού, το οποίο αποτελούσε μέχρι πρόσφατα πεδίο ερευνών για θησαυρούς πειρατών. 

Έφτασαν οι Ρωμαίοι μέχρι τις ακτές του Καναδά; Αυτό το εύρημα μπορεί να δίνει την απάντηση...

 

Η επίσημη επιστημονική δημοσίευση της ανακάλυψης θα γίνει στις αρχές του 2016 από τον ιστορικό J. Hutton Pulitzer. 

 

Το σπαθί είχε ανακαλυφθεί στο σημείο πριν από λίγες δεκαετίες, ο ψαράς που το βρήκε όμως δεν το αποκάλυψε ποτέ, καθώς φοβόταν την τιμωρία λόγω των πολύ αυστηρών νόμων που ισχύουν στην περιοχή σχετικά με την εύρεση αρχαίων αντικειμένων. Οι συγγενείς του όμως το παρέδωσαν στους επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν τη χημική σύστασή του και αποφάνθηκαν ότι είναι σίγουρα ρωμαϊκό. 

«Το ναυάγιο είναι στο βυθό, το έχουμε εντοπίσει με ειδικούς σαρωτές, αλλά θα είναι δύσκολο να μας επιτρέψουν οι αρχές να το εξερευνήσουμε. Είμαστε 100% βέβαιοι ότι είναι ρωμαϊκό όμως», δήλωσε ο J. Hutton Pulitzer.

​Στην περιοχή υπάρχουν πετρογλυφικά της φυλής ιθαγενών «Mi’kmaq», που απεικονίζουν, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, Ρωμαίους στρατιώτες να βαδίζουν, καθώς και τα πλοία τους. Το συγκεκριμένο εύρημα όμως δεν είναι το μοναδικό που ίσως αποδεικνύει την παρουσία Ρωμαίων στρατιωτών στον Καναδά. Στην περιοχή υπάρχουν πετρογλυφικά της φυλής ιθαγενών «Mi’kmaq», που απεικονίζουν, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, Ρωμαίους στρατιώτες να βαδίζουν, καθώς και τα πλοία τους. 

 

Οι «ενδείξεις» για στενές σχέσεις μεταξύ των ιθαγενών και των Ρωμαίων στρατιωτών όμως δεν σταματούν εδώ.  

 

Οι απόγονοι της συγκεκριμένης φυλής φέρουν ένα σπάνιο στοιχείο στο DNA τους που συναντάται μόνο σε λαούς της ανατολικής Μεσογείου. Ακόμα 50 λέξεις της γλώσσας των Mi’kmaq είναι ναυτικοί όροι που χρησιμοποιούσαν την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τέλος, ένα ξενικό για την περιοχή του Oak Island φυτό, το «Berberis Vulgaris», χρησιμοποιούταν (στην Ευρώπη φυσικά) από τους Ρωμαίους για να συσκευάζουν τα τρόφιμά τους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους!

Πετρογλυφικά των ιθαγενών που πιστεύεται ότι απεικονίζουν Ρωμαίους στρατιώτες... Διακρίνονται τα ακόντιά τους και οι ασπίδες τους..

Οι αποδείξεις δεν σταματούν εδώ: στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ρωμαϊκά νομίσματα καθώς και ένα μέταλλο που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι στις ασπίδες τους...

Ρωμαϊκό νόμισμα που βρέθηκε

«Όταν συνδυάζεις όλα αυτά τα στοιχεία, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Τα φυτά, το DNA, τα αρχαία αντικείμενα, η γλώσσα, οι τα πετρογλυφικά - εδώ έχουμε κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας J. Hutton Pulitzer στην εφημερίδα Boston Standard. «Ήρθε η ώρα να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά...

 

Ο καθηγητής Carl Johannessen, από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον που εμπλέκεται στις έρευνες, δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά θέτουν εν αμφιβόλω τη θεώρηση ότι ο Νέος Κόσμος ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492. 

 

«Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές και στοιχεία για έλευση στην αμερικάνικη ήπειρο κι άλλων αρχαίων πολιτισμών, όπως των Ελλήνων, των Κινέζων και των Βίκινγκς, αυτή είναι η πρώτη φορά που τα στοιχεία είναι τόσο ακράδαντα», σημείωσε...

Eνδείξεις για τους Μινωίτες

Ο Μινωικός πολιτισμός φαίνεται πως υπήρξε ένας υπέρλαμπρος για την εποχή του πολιτισμός ωστόσο οι άμμοι του χρόνου όσο και τα κύματα του Αιγαίου φαίνεται πως σκέπασαν για τα καλά τις περισσότερες απο τις δραστηριότητες του.

 

Ένα μεγάλο αίνιγμα παραμένει απο πού έβρισκαν όλες εκείνες τις ποσότητες μετάλλων που εμπορεύονταν. Η Κύπρος με τα μεταλλεία χαλκού γνωρίζουμε ιστορικά ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει καν στις απαιτήσεις των Φαραώ. Κι όμως, οι Μινωίτες τους έδωσαν χάλκινα πριόνια ενισχυμένα με κασσίτερο για να κόψουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων τους...

 

Καταπώς βρέθηκε γραμμένο στα αρχεία του βασιλιά Σάργκον των Ακκαδίων, τα μινωικά πλοία έφερναν ήδη από το 2350 π.Χ. κασσίτερο, από την Ισπανία και τη Βρετανία. Κι έπειτα, εκείνο το απίθανο εύρημα του 1450 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης από πού ήρθε; Lasioderma serricorne, δηλαδή κάμπια των φύλλων καπνού! Ναι, του καπνού που όλοι γνωρίζαμε ότι πρωτόφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αι. μ.Χ. από την αμερικανική ήπειρο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oι αρχαιολόγοι των ΗΠΑ έχουν βρει 5.000 ανοιχτά ορυχεία χαλκού (σχεδόν απόλυτα καθαρού) στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά, απ’ όπου έχουν εξαχθεί κάπου 500.000 τόνοι μεταξύ 2470 - 1050 π.Χ., που... κανένας δεν γνωρίζει πού πήγαν! Συγκεκριμένα, οι τότε Ινδιάνοι των περιοχών αυτών ζούσαν στη Λίθινη Εποχή και μόνο μετά το 1500 π.Χ. αρχίζουν να χρησιμοποιούν περιορισμένες ποσότητες χαλκού – κι αυτές μόνο για κοσμήματα. Ποιος λοιπόν ήταν ο «κλέφτης» κι από πού και πώς ήρθε;

Πέτρες στο Μίσιγκαν, με μινωικά και μυκηναϊκά πλοία χαραγμένα πάνω τους

Επιστροφή 

Μοιραστείτε το άρθρο !

bottom of page